Kansanedustaja Hakanen jätti saneeraushakemuksen maatalousyrityksestään

02.10.2017

Pirkanmaalainen ensimmäisen kauden kansanedustaja Pertti Hakanen (kesk.) on jättänyt sianlihaa tuottavasta maatalousyrityksestään saneeraushakemuksen. Hänen kotitilansa on yksi niistä, jotka ovat ajautuneet vaikeuksiin maatalouden syvän talouskriisin myötä.

"Vuonna 2007 tilalla tehtiin todella mittavat investoinnit. Sen jälkeen alan kannattavuuskriisi alkoi ja tuotantosuuntamme muuttui. Nyt vuosien selviytymistaistelun jälkeen ei ollut käytännössä enää muuta vaihtoehtoa kuin saneeraushakemuksen jättäminen.", Hakanen kertoo.

Hän toivoo tapauksensa vahvistavan viestiä siitä, että maatalouden kriisi on todellinen ja kotimainen tuotanto aidosti vaarassa.

"Henkilökohtaisten kokemuksieni myötä tiedän tasan tarkkaan, millaisten ongelmien kanssa tuottajat päivittäin painivat. Olen elänyt jokaisen kannattavuuskriisin synkimmän hetken heidän mukanaan."

"Siksi aion koko sydämestäni jatkaa työtä kotimaisten ruuantuottajien auttamiseksi. Vaikka omalla kohdallani joudun tekemään tämän erittäin raskaan päätöksen, ei toivoa maatalouden nostamisesta pois kriisistä ole suinkaan menetetty.", Hakanen toteaa.

Asian hoitaminen jatkuu, eikä Hakanen aio tiedottaa tai antaa kommentteja siitä tämän enempää.

Pertti Hakanen