Kansanedustaja Hakanen: Berneriltä hyvä päätös Pori-Tampere junaliikenteen lisäämisestä

18.12.2017

Kansanedustaja Pertti Hakanen pitää erittäin hyvänä keskustalaisen liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin päätöstä lisätä Pori-Tampere raideliikenteen junavuoroja. Ministerin päätös nojautuu rautatieliikenteen palvelujen ostamiseen valtion budjettirahoilla. Ostoliikenteen uudet junavuorot ovat alkamassa pääosin 25.3.2018.

"Tämän päätöksen myötä on tulossa piristysruiske alueemme ihmisille, kunnille ja yrityksille, joka osoittaa, että eri toimijoiden toiveita on kuultu uusia ostovuoroja suunniteltaessa.", Hakanen sanoo.

Lisäykset mahdollistavat paremmat edestakaiset junayhteydet myös Sastamalasta sekä Tampereelle, Poriin, että pääkaupunkiseudulle.

"Saavutettavuus, liikkuminen ja yhden päivän reissujen tekeminen näihin kaupunkeihin helpottuu. Se lisää luonnollisesi entisestään Sastamalan houkuttelevuutta työssäkäynti-, asuin- ja elinkeinonharjoittamispaikkana."

Junavuorojen ostosopimus olisi voimassa 31.12.2019 asti. Aiemman ostosopimuksen mukainen liikenne jatkuu ennallaan.

"Sopimuksen myötä alueellamme on mahdollisuus ja vastuu osoittaa uusien vuorojen tarpeellisuus. Kun junaa käytetään, myös vuorot pysyvät.", Hakanen kertoo.

Liikenne- ja viestintäministeriön ja VR-Yhtymän välinen sopimus on raha-asiainvaliokunnan puollettavana 19. joulukuuta. Sopimuksen lopullinen voimaantulo vaatii, että eduskunta hyväksyy talousarviossa tätä koskevan määr

ärahan. Parannukset ostoliikenteeseen toteutettaisiin junaliikenteen palvelutason parantamiseen esitetyllä 2 miljoonan euron lisämäärärahalla.

Pertti Hakanen