Pertin blogitekstit ja tiedotteet

(24.11.) TET-harjoittelijan kynästä:

Minun ensimmäinen TET-viikko sujui mahtavasti täällä eduskunnassa. Toinen viikko alkoi tänään ja toivon, että tästäkin tulee yhtä mielenkiintoinen kuin viime viikosta.

Lue lisää...

(2.10.) Kansanedustaja Hakanen jätti saneeraushakemuksen maatalousyrityksestään

Pirkanmaalainen ensimmäisen kauden kansanedustaja Pertti Hakanen (kesk.) on jättänyt sianlihaa tuottavasta maatalousyrityksestään saneeraushakemuksen. Hänen kotitilansa on yksi niistä, jotka ovat ajautuneet vaikeuksiin maatalouden syvän talouskriisin myötä.

”Vuonna 2007 tilalla tehtiin todella mittavat investoinnit. Sen jälkeen alan kannattavuuskriisi alkoi ja tuotantosuuntamme muuttui. Nyt vuosien selviytymistaistelun jälkeen ei ollut käytännössä enää muuta vaihtoehtoa kuin saneeraushakemuksen jättäminen.”, Hakanen kertoo.

Lue lisää...

(19.9.) Keskustan kansanedustajat Pylväs, Hakanen ja Viljanen: Varainsiirtoverotuksen uudistaminen helpottaa yhtiömuutoksia

Hallitus uudistaa varainsiirtoverotusta ja helpottaa yhtiömuotojen muutoksia. Jatkossa varainsiirtoveroa ei olisi suoritettava toimintamuodon muutoksessa, jossa liikkeen- tai ammatinharjoittaja taikka maa- tai metsätalouden harjoittaja perustaa toimintaa jatkamaan osakeyhtiön, jonka osakkeet hän merkitsee. Muutos koskisi sekä kiinteää omaisuutta että arvopaperiomaisuutta. Lisäksi muutettaisiin kiinteistön luovutuksesta vaadittavaa selvitystä.

Lue lisää...

(13.9.) Keskustaedustajat tyrmäävät kokoomusministerin vihjailut EU-rahoituksen suuntaamisesta pois maataloudesta

Keskustan kansanedustajat Pertti Hakanen, Eerikki Viljanen, Juha Pylväs ja Lasse Hautala tyrmäävät kokoomuksen ministeri Kai Mykkäsen vihjailut EU-rahoituksen suuntaamisesta pois maataloudesta. Heidän mukaansa maatalouden rahoituksen säilyminen on tulevalla EU:n budjettikaudella kiistaton välttämättömyys.

”Rahoituksesta leikkaaminen ei tule kuuloonkaan tilanteessa, jossa tuottajat elävät historiallisen syvässä talousahdingossa. Näin tekemällä vaarannettaisiin henkitoreissaan oleva kotimainen tuotantomme.”

Lue lisää...

(6.9.) Politiikan syksy alkaa

Kirjoitushetkellä vain muutaman tunnin päässä on ensimmäinen remontoidun eduskuntatalon täysistunto. Se alkaa huomattavasti paremmista lähtökohdista, kuin hallituksen aloittaessa urakkansa kaksi vuotta sitten Sibelius-talossa.

Talous kasvaa ja kasvu kiihtyy. Velkasuhde taittuu hallituskauden aikana. Työllisyysaste nousee ja tällä tahdilla velaksi eläminen loppuu tavoitteen mukaisesti vuonna 2021. Pirkanmaalla työttömyyden väheneminen on kolmanneksi nopeinta koko maassa.

Lue lisää...

Pertin kalenterissa

 

Lauantai 9.9.2017

Sastamalan Citymarket, Ruokakeskustelu klo 10-13

13. - 14.9.2017

Kuntamarkkinat, Helsinki

Lauantai 16.9.2017

Pirkanmaan Säätiön seminaari Viljakkalassa klo 13-16

Metsäiltamat, Käenkosken lava, Parkano klo 19

Sunnuntai 17.9.2017

Zetor-kynnön MM-kilpailut Sastamalan Roismalassa

Maanantai 18.9.2017

Sastamalan kaupunginvaltuusto

Lauantai 23.9.2017

Pärekorinheiton MM-kisat, Porin tori klo 12

Sunnuntai 24.9.2017

Kirvu-Säätiön 70v. juhla, Mäntsälä

 

{readmore:>>lisää tapahtumia...}

 


 

 VAALILEHTI 2015

 


 

>> Pertti myös Twitterissä