Pertin blogitekstit ja tiedotteet

(6.7.) MT: Kansanedustaja tyrmää ministeriön tilaaman raportin arvion tilamääristä: “Uskon, että pienemmillä tiloilla olisi vielä elinkelpoisuutta”

Keskustan kansanedustaja ja MTK:n johtokunnan jäsen Pertti Hakanen ei allekirjoita maa- ja metsätalousministeriön tilaaman ja selvitysmies Ilkka Mäkelän tekemän raportin arviota, jonka mukaan maatilojen määrä laskee Suomessa 10 000 tilaan 2030-luvulla.

Lue lisää...

(17.5.) Hakanen vaatii ulkotarhojen tautisuojauksen vahvistamista afrikkalaisen sikaruton torjumiseksi.

Kansanedustaja ja MTK:n johtokunnan jäsen Pertti Hakanen (kesk.) vaatii lisätoimia afrikkalaisen sikaruton torjumiseksi. Hänen mukaansa torjuntatöissä ollaan tehty monia toivottuja ratkaisuja, mutta yhä kaivataan toimenpiteitä esimerkiksi ulkotarhojen osalta.

Hakanen vaatiikin maa- ja metsätalousministeriöltä linjauksia aitauksien vahvistamisesta koko maassa pelkän itärajan sijaan.

-          ”Ulkotarhoihin tulee vaatia tupla-aidoitus, joka koskee koko maata. On liian ruusuista ajatella, että taudin riski olisi vain itärajalla.”, Hän sanoo.

Hakasen mukaan nyt eletään kriittisiä hetkiä torjuntatyön onnistumisen kannalta.

Lue lisää...

(10.5.) Tiedote: Hakanen teki kirjallisen kysymyksen peltopinta-alojen digitoinnista.

Keskustan pirkanmaalainen kansanedustaja ja MTK:n johtokunnan jäsen Pertti Hakanen on jättänyt kirjallisen kysymyksen peltopinta-alojen digitoinnista. Hänen mukaansa lukuisat viljelijöiden käytännön kokemukset kertovat, että peltopinta-alojen digitoinnit ovat osoittautuneet ongelmallisiksi.

-          ”Ongelma on, että peltopinta-aloja muutetaan digitointien yhteydessä, vaikka tilalla ei olisi tapahtunut minkäänlaista muutosta vuosikymmeniin. Marginaalisilla mittaustulosten lohkokohtaisilla muutoksilla on lopulta mittaluokkaansa suurempi vaikutus koko tilan yhteenlaskettuun pinta-alaan.”, Hakanen kertoo.

Lue lisää...

(3.5.) Kansanedustaja tuohtui vihreästä lomituslinjasta: Ovatko lomapäivät vain kaupunkilaisten oikeus?

Keskustan pirkanmaalainen kansanedustaja ja MTK:n johtokunnan jäsen Pertti Hakanen pitää vihreiden Antero Vartian, Leo Straniuksen ja Hannu Oskalan aloitetta lopettaa maataloustuottajien lomituspalvelut täysin kohtuuttomana. Hänen mielestään on ennen kuulumatonta, että vihreiden riveissä halutaan leikata juuri sellaisesta tuesta, jolla on suora vaikutus eläinten hyvinvointiin.

Lue lisää...

(22.4.) Tiedote: Kansanedustaja Hakanen valittiin Karjalan Liiton johtoon

Keskustan sastamalalainen kansanedustaja Pertti Hakanen on valittu uudeksi Karjalan Liiton puheenjohtajaksi. Karjalan Liitto on 15 piiriä, 390 jäsenyhdistystä ja lähes 30 000 jäsentä käsittävä valtakunnallinen järjestö. Liiton tehtävänä on säilyttää, uudistaa ja pitää esillä karjalaista kulttuuria.

Lue lisää...

Pertin kalenterissa

 

Perjantai 28.7.2017

Sastamalan Keskustan kesäilta ja tukiryhmän kokous klo 16 alk. (Pertti klo 18-)

Tiistai 1.8.2017

Satakunnan lennoston komentajan vaihdos

Torstai 3.8.2017

MTK-Ympäristö- ja maankäyttövaliokunnan kokous

Pejantai 4.8.2017

Karjalaisseurojen Pohjois-Karjalan piirin tapaaminen 

MTK-Pohjois-Karjalan ja MTK-yhdistysten iltamat, Hammaslahti

Lauantai 5.8.2017

MTK-Pirkanmaa, tuottajaliitto 100v.-juhla Tampere-talo

Sunnuntai 6.8.2017

Hiitola-juhla, Pori

Kivennavan Kihut, Tampere

8.- 9.8.2017

Itikka-osuuskunnan kesäkokous

Torstai 10.8.2017

MTK-Satakunta, tuottajaliitto 100v.-juhla, Pori

Perjantai 11.8.2017

Vammalan Karjala-seuran kesäilta, Ruudolfin keidas, Sastamala

 

{readmore:>>lisää tapahtumia...}

 


 

 VAALILEHTI 2015

 


 

>> Pertti myös Twitterissä